maanantai 18. elokuuta 2008

Entrattu.

Kyllä tuunaukselle oli ennen tuunaustakin sana. Se on entraus. Mietimme viikonloppuna, mistä se on tullut. Emme keksineet.

Tämä hame on entrattu. Se on naton vanha, kirppiskuormasta pelastettu. Väri oli hyvä penttiperus ja pellava-viskoosisekoite kiva, mutta vyötärö oli iso ja outo. Niin, ja lisäksi puuttui särmä.

Pelastus: roskiksilta löytynyt tupakanhajuinen froteepyyhe, johon oli virkattu kauniit reunapitsit. Kukahan ne oli värkännyt?


Näytin hameelle ja ratkotuille pitseille ompelukonettani, joka on oikeastaan tietokone. Ei tullut täydellistä; olen hermostunut ja huono ompelija. Hameeseen pitää sukeltaa, koska vetoketju meni rikki. Silti olen söpöissäni tuloksesta.

6 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Voi mä nyt vasta löysin tänne *suomii itseään* En oo käyny meijän blogissa kurkkimassa enää mitenkään joka päivä, kun kaikilla on niin hiljainen kausi menossa, eikä kukaan enää päivitä sitä... Ihania juttuja oot tehnyt ja noi purnukat! Miten joku on voinut heittää roskiin jotain tommosta! No, se on toisen onni :)

Nasti kirjoitti...

Entraus, sepä onkin oiva sana. Äitini sitä käyttää ja taidanpa ottaa omaankin sanavarastoon. Kivasti entrattu hame muuten.

Corinne kirjoitti...

C'est chic, simple et crafty. Tout toi...
Corinne

Laura Proust kirjoitti...

Olen lapsellisen innostunut saamistani kommenteista. Kiitos, Ilona ja Nasti. Hyvä, että entraus todella tunnetaan muuallakin :)

Merci, Corinne! Je suis devenue un peu accro de ma machine à coudre... (même si je ne suis pas très adroite - trop impatient, par exemple :))

Iirismaria kirjoitti...

Muru, jätin sulle kommentin tuonne ekaan merkintään, kun toppi oli NIIIIn hieno, että painoin välittömästi kommenttinappulaa. Tunnistan tuon lapsellisen ilon blogikommenteista :)

Ihan tavallinen Outi kirjoitti...

Entraus! Ehkä satatuhatta kertaa parempi sana kun joku laimea "tuunaus"!! :D mie ainaki tästälähin ainoastaan entrailen.