keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Oppii ylpeä prinsessa.


Kaapissa on pitkään ollut miehen mummon vanha alusmekko vai yöpaitako, koko 42, karmeaa mitä-lie-teryleeniä jostain menneiltä vuosikymmeniltä. Viime aikoina se on alkanut näyttää silmiini prinsessamekolta. Huolimatta siitä, että pikkutytöt ja prinsessajutut eivät ole suosikkiyhdistelmäni.

Haluaisin olla näppärä tuunaamaan vaatteita mutta en ole. Aloitan innolla, tarkastelen vaatekappaletta ja sen logiikka alkaa näyttää mahdottomalta. En ymmärrä, en osaa ommella.

Nyt kuitenkin alushameen omistajan tyttärentyttärentytär täyttää kahdeksan ja voisi kovastikin lämmetä prinsessamekolle. Hän ei ole kokoa 42. Jotain piti tehdä.

Ratkoin saumoja sitkeästi kunnes projekti alkoi näyttää lähestyttävältä ja palat muotoutua uudelleen. Käyttelin konetta, joka välillä sairastui ja parani sitten taas. Eikä mikään pala mennyt sataa kertaa väärinpäin tai nurinpäin tai jäänyt puoliksi johonkin väärään väliin (paitsi kerran). Opin uutta: Ratkoja on tosi pätevä. Rypytys kannattaa tehdä ompelemalla suora ommel tavallista löysemmällä ja kiristämällä sitten ylälangasta (neuvoi Juju-kirja). En olisi tullut ajatelleeksi.

Nyt toivon enää, että prinsessa mahtuu pukuunsa sisään, kas kun en tullut ajatelleeksi vetoketjua.

Siihen asti olen aika ylpeä.

P.S. Kultapallot kestää maljakossa ehkä ikuisesti. Nyt meneillään kolmas viikko. Ruusumobile ei kestä ikkunassa yhtä kauan (yhden illan).

6 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Kaunis! Mä ainakin olisin rakastanut tuollaista 8-vuotiaana. Muistan, kun yksin saman luokan tyttö sai kerran lahjaksi semmoisen alusmekon, jossa oli tosi leveä helma ja monta kerrosta. Voi sitä kateuden määrää :)

Ai juu, mä oon kanssa huono tuunaajaa, vaikka osaankin ommella. Multa puuttaa nääs näkemys...

MariaB kirjoitti...

Yhdistäkää taitonne :)

Ilona kirjoitti...

Hih :) Nuttu näyttää kyllä osaavan ilman muakin.

violet kirjoitti...

Mulla on sattuneesta syystä nyt kymmenkunta alushametta/yöpaitaa joista saisi prinsessamekkoja - mut kun on vaan prinssejä jotka ei niitä halua!
Onistuit hyvin minusta.

aino kirjoitti...

Pienet prinsessat voivat olla toiveissaan haastavia, mutta tämä asu menee varmasti hyvin kaupaksi. Aivan mahtava!

Laura Proust kirjoitti...

Kiitos ystävällisistä sanoista. Innostuin värkkäämään vielä tiarankin, hopealangasta ja helmistä. Alan epäillä että mulla on suurempi prinsessavillitys kuin sillä kahdeksanvuotiaalla...

Ja violet, miksipä alushameista ei syntyisi myös prinssin asuja! Vaikka okei, ehkä ei ole pienten poikien keskuudessa suurinta huutoa tuo prinssiröyhelö.