lauantai 21. maaliskuuta 2009

Lupaus kesästä.

Ompelupäivä siskon kanssa. Mukavaa!


En ole oikein ompelija: kärsivällisyys loppuu ja suurpiirteisyys vaivaa. Lisäksi olen jotenkin arka: kankaita, mummoilta perittyjä, olisi iso nippu, mutta uskallus leikata niitä tahtoo puuttua. Se on jotenkin niin peruuttamatonta.

Rohkaistuin kuitenkin ja hurauttelin hameen, vaikka kyllä siinä aurinkoista aikaa vierähti hyvä tovi. Siinä on lupaus kesästä!


Suunnittelen ehdottavani sitä seitsenvuotiaalle ystävälle. Kangas on hänen isomummonsa esiliinasta. Minusta ajatus on herttainen, mutta hänestä ehkä ei. Arvelen, että koulu on jonkin verran muokannut pienen ihmisen vaatemakua. On tullut sellainen lisätarve kuin uskottavuus.

Muutakin esiteltävää on, samaa genreä kuin Violetilla. February Lady Sweaterini on nimittäin vihdoin valmis! Olen niin ilahtunut, että pidän sitä päällä melkein yötä päivää. Tämän työn parissa kului tovi ja toinenkin, ja muistin taas, että en ole oikein pitsinneulontaihmisiä. Lopputulos on silti kiva!



Lanka on Bergère de Francen Lima, johon ihastuin Ranskassa. 80% villaa ja 20% alpakkaa, ja miten pehmoista! Malliin kuuluisi vielä kolme nappia, mutta en löytänyt varastostani täydellisiä. Nyt alan kallistua siihen, että unohdan koko napit.

14 kommenttia:

Kesakko kirjoitti...

Oi, miten kauniita asioita molemmat! Tuo neuletakki on vielä upeampi kuin ohjeessaan oleva, ihanat hihat ja väri. Onnistunut tosiaan, silloin siitä pitääkin nauttia päivin ja öin!

violet kirjoitti...

Toi Lima on aivan ihanan oloista lankaa. Mulla on esitevihko mallipätkien kanssa ja tuossa on niin upeat väritkin.

Olen tuota aivan samaa väriä katsellut - ja montaa muutakin;-)
Hieno takki.

Iirismaria kirjoitti...

Vau, tää olis nyt vähän kade, sillä mun ikuisuusprojektivillatakki on ihan vaiheessa, eikä se nyt just näytä kauhean lupaavalta. Mutta sun on tosi hieno. Ja hame on hieno myös. Ja kuvat on hienoja. Aika hienoa kertakaikkiaan, näppärä tyttö.

Riina kirjoitti...

Hameesta tuli hieno! Hyvä kun sait sen valmiiksi. Toivottavasti se kelpaa käyttöön. Tekstin sisko-linkki ei muuten toimi. Lots of love.

Laura Proust kirjoitti...

Viivi, kiitos. Minäkin tykkään väristä. Hihat vois olla vähän kapeammatkin, mutta kyllä se noinkin.

Violet, Limassa on se hyvä puoli, että se on paitsi ihanan näköistä, myös hyvää neuloa. Vaikka nimi voisi suomeksi olla kauniimpikin ;)

Iirismaria, mulle tulee aina sellainen tekemisen meininki, kun homma lähestyy loppuaan. Tämän takin kanssa kesti kyllä kauan, ennen kuin siihen vaiheeseen päästiin... On niin motivoivaa tikuta kun tietää, että kohta, kohta tämän saa päälle.

Haaveilija, kiittää linkkihuomiosta. Korjasin sen. Ja hameesta tuli kreikkahenkinen ja ihan hauska minustakin. Näen jo toverin kesällä mökillä se päällä (jos se siis tykkää siitä yhtään).

Marja kirjoitti...

Kauniita molemmat vaatteet!

Toivon todella, että uskottavuus ei muodostu ongelmaksi, sillä hame on todella hieno! Pukeutuisin siihen itse hetimiten, jos en olisi näin iso.. :)

Ilona kirjoitti...

Ohoh! Täällä on joku toinenkin Ilona :) Mut mä oisin ny mä omppiksen Ilona ja kehuisin kanssa sun aikaansaannoksia. Ihania. Mm. Alpakkaa. Kerron lisää Australian alpakoista, kun näemme taas livenä!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita käsitöitä. Tuo villatakkimalli on näköjään tosi suosittu. Pitäisköhän munkin kokeilla...

Laura Proust kirjoitti...

Ilona omppis: odotan jo australialaisia alpakkajuttuja, parempaa ja ompeluseurahenkisempää puheenaihetta saa hakea :)

Killisilmä: Joo, tuo villatakki on ravelryn perustella ainakin melkein liian suosittu. En ole kuitenkaan bongannut livenä. Käytössä hyvä ja toimiva, vaikka tekeminen vähän takkusi ainakin täällä meillä päin. Olisi hauska nähdä sun versio!

Anonyymi kirjoitti...

kauniita, ihania! tuli iloinen olo.

Rouva Nordman kirjoitti...

Mekko on ihana, mutta seitsemänvuotiaat ovat neidit ovat siitä hassua porukkaa, että ailahtelevat kovin. Jos ei kelpaa tänään, kauppaa huomenna uudelleen.

Villatakki kelpaisi minullekin ja näyttää muuten hyvältä ilman nappejakin.

violet kirjoitti...

Jos vielä näet tämän viestin niin kysyisin että miten lanka 9tai siis valmis takki) on käyttäytynyt nyt kun olet pitänyt jo jonkun aikaa?

Onko alkanut esim. nyppyyntyä tms.?

Laura Proust kirjoitti...

Ei ole alkanut nyppyyntyä ainakaan toistaiseksi - onneksi, koska omatekemien juttujen huonolaatuisuutta on surkea katsoa (=alkaa nousta savu päästä). Mulla on tuosta Limasta kämmekkäätkin, jotka on jo yli vuoden vanhat ja vieläkin hyvässä kuosissa (vaikka käyttänyt olen kyllä paljon!). Samaa ei kyllä voi sanoa kaikista ranskalaislangoista... Miten on Violet käynyt oman takkisi kanssa?

violet kirjoitti...

Hyvä kuulla. Kyselen siksi kun mietin tuosta langasta jotakin takkia...
Tein siis oman neuletakkini Bergereine -langasta joka on tosi mukavaa! Puolet puuvillaa, puolet villaa.
Toisen takin samalla mallilla tein Baronval-langasta joka on aavistuksen karkea mutta vaikuttaa kestävältä enkä usko että toikaan alkaa nyppyyntyä.
Joistakin langoista näkee kahden viikon pidon jälkeen että voi paska, huti ostos oli.