tiistai 5. tammikuuta 2010

Jo 2010! Hyvää sellaista. Tämän vuoden aluksi keittiön ikkunasta näkyy lunta ja luistelijoita. Paljon molempia.

Joululomalla
:: luin Nabokovin Kuningas, rouva, sotamiehen, jonka olen ostanut divarista jo vuosia sitten. Se oli hieno, rytmikäs, vahvatunnelmainen. Punaisia huulia ja vetoisia vuokrahuoneita. Olen aikaisemmin lukenut saman miehen The Real Life of Sebastian Knightin parikin kertaa, siinä on lentäviä lehtiä ja shakkinappuloita. Suosittelen.
:: kävelin miehen perässä pitkän lenkin melkein umpihangessa, muistin miten olen aina ahdistunut laduilla ja poluilla, pelännyt etten pääse koskaan perille vaan jään kiertämään päämäärätöntä ympyrää. Tämä tunne siitä huolimatta, että nautin kävelemisestä, nautin maisemista, pakkasen pienistä puremista.
:: kävin alennusmyynneissä syystä, jota en ymmärrä. Ihmettelin, miksi ihmiset tavaravuoren saatuaan ryntäävät heti mahdollisuuden tullen takaisin kauppoihin haalimaan halvennettuja asioita, joita eivät monesti edes halua. Tänään todettiin miehen kanssa, että se on ehkä jokin haalea yritys löytää päivään edes jokin onnistumisen kokemus. Minä en onnistunut vaan ahdistuin, päätin etten mene keskustaan koskaan enää.
:: jäin kiinni lentokoneisiin, yksiin tiettyihin, jotka lensivät 11.9. eräänä vuonna, jonka yhä muistan hyvin. Luin Don DeLillon Putoavan miehen, se oli hyvä keskustelukumppani. Piti tuijottaa pitkään tätä kuvaa ja miettiä, olla vähän aikaa vailla ajatuksia, ihmetellä miksi katastrofeihin liittyy valtavasta tragediasta huolimatta jotain kaunista.
:: istuin saunassa, katsoin järvelle, haaveilin talosta ja työhuoneesta.
:: katsoin uudestaan elokuvan Paljastavat merkinnät yhden harmaan villatakin tähden. Aloitin neulomaan sellaista.

3 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Mun ikkunasta näkyy juuri, kun lumihiutaleet tanssahtelevat katulampun valossa. Hyvä näky näin aamun aluksi.

Kivan kuuloinen joululoma! Minä kävin etsimässä alennusmyynneistä vaikka mitä, mutta löysin tasan sukkia. Totesin, että ilmeisesti selviän ilmankin sitä kaikkea muuta. Ehkä uusi talvitakki löytyy ensi vuonna...

Kesakko kirjoitti...

Hyvän kuuloinen loma. Ja älyttömän kiva tuo sinun kuvasi tuolla ihanihan ylhäällä.

ps. Töppösiä soviteltu tasaisin väliajoin. Ovat edelleen suuret, mutta eivät enää kauan.

Laura Proust kirjoitti...

Ilona, hiljainen työhuone ja hypnoottinen maisema pelastavaisi varmasti monta työpäivää. Lumisade on aivan ässä apu.

Viivi, loma oli kyllä hyvä. Vaikka monenlaista muutakin siitä olisi ehkä voinut kirjoittaa. Toivottavasti töppöset joskus sopivat!