tiistai 2. syyskuuta 2008

Kosto on suloinen.

Postipoika pudotti jo ennen viikonloppua luukusta lapun, joka melkein jäi jonnekin maton ja kaapinoven väliin. Onneksi ei kuitenkaan. Sillä nimittäin lunastin itselleni unelmanpehmeää villatakkilankaa: Bergère de Francen Lima on 80% villaa, 20% alpakkaa. Rakastuin siihen tehdessäni velipojan viimevuotista joululahjaa.


Värin nimi vendange tarkoittaa oikeasti viinisatoa, mutta kun se ensiajatuksella kuulosti kostolta, en pääse nyt kostotunnelmista irti. Jotenkin ehdin jo liittää langan mielessäni upeaan draaman kaareen, johon sisältyisi verinen kosto ja riutuva katumus. Viinisato voi kyllä kuvata kuvata langan väriä kostoa markkinahenkisemmin, mutta draaman kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Oli miten oli, väri on ihanaihana ja niin syksyinen, että villatakki olisi pian saatava puikoille. Tarvittaisiin vain malli. Mielessä on jotakin tällaista.

Olen todella mieltynyt Liman höttöiseen ulkonäköön ja upeaan värikarttaan. Tuota suloista kostoa on tietenkin melko mahdoton kuvata, mutta jotain käsitystä sentään:


Tilaus tupsahti Ranskasta ihan odottamattoman nopeasti ja ennen kaikkea vaivattomasti. Saatuani viime vuoden nauttia ranskalaisesta asiainhoidosta ehdin jo odottaa monenlaisia komplikaatioita. Päinvastoin: lankojen mukana tuli - yhtälailla ranskalaiseen tapaan - lisälahja:


Lahja on siis hirvittävän ruma meikkipussi. Olen innoissani, jos joku keksii sille järkevää käyttöä!

5 kommenttia:

Iirismaria kirjoitti...

Ihanaa lankaa ja hyvä lähis, mitä pehmoa? Sulla taitaa olla lila-kausi, eikös tuo ole aika lähellä se launtaisen varsin mukavan pipovirityksen väriä?

Corinne kirjoitti...

Tu as bien fait de ne pas attendre. Ah, le plaisir d'ouvrir la boîte et de découvrir le contenu...
La couleur est très jolie. Que vas-tu faire avec ?

Laura Proust kirjoitti...

Iirismaria, olin pitkään sitä mieltä että lila ei sovi mulle. Nyt en kuitenkaan voi vastustaa, näemmä. Varmaan olen jotenkin alitajuisesti joutunut trendien vietäväksi (arvaan, että lila voi olla muotia, vaikka en asiasta mitään tiedä).

Corinne, moi aussi j'aime la couleur (comme toutes les couleurs de BDF-Lima). Parfait pour l'automne. Je voudrais bien faire un cardigan, très simple, comme tous tes cardigans merveilleux! J'ai essayé de trouver quelque chose sur Ravelry...

Rouva Nordman kirjoitti...

Lanka on kauniin väristä. Vähän tuohon väriin minäkin hurahdin ja tilasin olohuoneeseen uudet verhot, pöytäliinan, tyynynpäällisen... sävynä luumu. Olisi se kostokin silti aikea makea ja erilainen nimi :)

Laura Proust kirjoitti...

Jotenkin sitä aina syksyisin hurahtaa noihin syviin väreihin. Minusta värit oikeastaan vasta juuri syksyllä heräävät eloon, kesän valo taas jotenkin latistaa kaiken...