tiistai 23. syyskuuta 2008

Synttäreillä.

Oli sankari, 7-vuotias apina.

Oli vieras, jolla oli uusi syysmyssy. Se syntyi siitä innosta, jonka Ainon myssy pulpautti. Toki se on aika vaatimaton edeltäjäänsä verrattuna, mutta pidän siitä silti. Ehkä se on tämä lila kausi.

Syysmyssy
lanka: Hjertegarn Lima, noin 80g

Niin, ja sitten oli lahja.

7-vuotias
Ohje: Polkadot
Lanka: Limbo
Puikot: 4

Pyöreänä neulottu villatakki siis valmistui ajallaan. 7-vuotiaalla oli synttäreillään vähän muutakin tekemistä kuin kuuman neulomuksen kokeileminen, joten sopivuus jäi hiukan arvoitukseksi. Vaikutti kuitenkin siltä, että epäilykseni villatakin istuvuudesta ei ollut ihan turha. Sen ehdin havainnoida, että 8-vuotiaan (amerikkalainen) koko oli suomalaiselle ekaluokkalaiselle aika nafti - täyspitkiksi tarkoituetut hihat esimerkiksi olivat hädin tuskin sen 3/4... Lisäksi napin virittäminen samaan tasoon hihojen alareunan kanssa vaikutti virheeltä: kaulus jäi rumasti lönkölleen. Täytyy kokeilla, auttaisiko tuunaus - kunhan saan kuumaverisen ystävän suostumaan hetkeksi takin sisään.

5 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Onpa kaunis! 7-vuotias ymmärtää varmaan sit vähän vanhempana arvostaa enemmän sun vaivannäköä :)

Iirismaria kirjoitti...

Syysmyssyä jo kehuinkin ihanissa polttareissani. Se on tosi symppis ja mukavasti erilainen, lila sopii sulle. Ja tuo Polkkadot on kyllä herkullinen, toivottavsti saat sen kuvan napattua kantajansa päällä, ois kiva nähdä!

Anonyymi kirjoitti...

oi miten ihana neule! todella kaunis! on ilo saada lukea nuttujuttujasi. toivottavasti nähdään taas pian :).

Laura Proust kirjoitti...

Kiitos! Kauniita kehuja. Laitan kyllä sitten kuvan, jos joskus onnistun saamaan sellaisen in action -kuvan...

MariaB kirjoitti...

Nii, mäkin heti hihkaisin mielessäni, että ihana! Ehkä se vaatii aikuisempaa arvostelukykyä tai sitten 7-vuotiaan keskittymiskyky ei riittänyt sekä synttäreihin että lahjoihin. Olet Nuttu muuten mielestäni aikas hyvä kuvaaja.